RECOVAC ImmuunRespons (IR) onderzoek 

Wat onderzoeken we? 

We onderzoeken bij nierpatiënten de reactie van uw afweer na twee corona vaccinaties. De afweer is het systeem dat uw lichaam beschermt tegen ziekten. In het laboratorium kunnen we beoordelen hoe uw afweer reageert na vaccinatie, en of dit voldoende is om u te beschermen tegen ziekte door het corona virus.  

Uitgelegd in video

Deze link stuurt u naar een video waarin meer uitleg wordt gegeven over de opzet van het onderzoek. 

Hoe zit het er nu mee?

Dit onderzoek is nu klaar. De metingen op 12 maanden na de eerste vaccinatieronde is geannuleerd. Dit komt doordat vanwege de derde vaccinatie groepen niet meer goed met elkaar vergelijkbaar werden. 

Resultaten

We zien bij nierpatiënten een vergelijkbare afweer na twee corona vaccinaties met gezonde vrijwilligers, met uitzondering van patiënten met een donornier. We denken dat dit komt door de medicijnen die deze patiënten moeten slikken om afstoting van de donornier te voorkomen. 

Hieronder vindt u een video, waarin één van onze onderzoekers tekst en uitleg geeft over de resultaten van het onderzoek.

Daarnaast vindt u het artikel van dit onderzoek terug op de nieuwspagina. Dit artikel is geschreven door en voor artsen en onderzoekers. 

Video afspelen