Websites voor verdere informatie

Lees hier actuele informatie over corona, behandeling en vaccinatie voor nierpatiënten, dialysepatiënten en patiënten met een donornier. 

Op de website van NVN (Nierpatiënten Vereniging Nederland) leest u handige tips over hoe om te gaan met corona als patiënt met een nierziekte. 

Lees hier actuele informatie over de geldende adviezen van het RIVM aan kwetsbare patiënten om u zo goed mogelijk te beschermen tegen corona.

Online informatie lezing terugkijken

Hier vindt u de webinar van 7 april terug waarin wordt gesproken over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van COVID-19 bij nierpatiënten.

Hier vindt u de webinar van 13 januari terug waarin wordt gesproken over nieuwe ontwikkelingen aan het begin van 2022.

Artikelen op dit moment beschikbaar

Hier vindt u binnenkort meer artikelen. Als u het interessant vindt kunt u hier de resultaten in detail doornemen. De artikelen zijn mogelijk moeilijk te lezen, omdat er gebruik wordt gemaakt van vaktermen en het artikel is geschreven in het Engels. 

In dit artikel leest u de resultaten van de RECOVAC Immuunrespons studie. Hierin is bij honderden nierpatiënten de afweer onderzocht na vaccinatie. 

 In dit artikel leest u in detail over de studieopzet van de RECOVAC antistof en registratie studie. Resultaten zijn nog niet beschikbaar.