Websites voor verdere informatie

Hier vindt u veel informatie over corona bij patiënten met een nierziekte. 

Hier vindt u handige tips over hoe om te gaan met corona als patiënt met een nierziekte. 

Hier vindt u de geldende adviezen van het RIVM aan kwetsbare patiënten om u zo goed mogelijk te beschermen tegen corona.

Online informatie lezing terugkijken

Hoe ziek kan je nog worden van COVID-19? Heeft vaccinatie zin en welk vaccin krijg je dan? Wat voor maatregelen kan je verder nog nemen? Deze, en andere vragen worden beantwoordt in dit achtste webinar over COVID-19, gegeven in oktober 2023. 

Artikelen op dit moment beschikbaar

Hier kunt u de resultaten van verschillende onderzoeken in detail doornemen. De artikelen zijn mogelijk moeilijk te lezen, omdat er gebruik wordt gemaakt van vaktermen en het artikel is geschreven in het Engels. De grotere onderzoeken zijn hieronder weergegeven. Overige onderzoeken vindt je op de professionals pagina.

In dit artikel leest u over hoe antistoffen na corona vaccinatie invloed hebben op hoe vaak en hoe ernstig corona voorkomt. 

In dit artikel leest u hoe goed beschermende maatregelen werden toegepast door niertransplantatie patiënten en of het beschermt tegen corona.

In dit artikel leest u over verschillende strategieën die zijn onderzocht voor vaccinatie bij niertransplantatiepatiënten.  

In dit artikel leest u hoe lang de immuunrespons aanhoudt na twee vaccinaties bij patiënten met een nierziekte. 

In dit artikel leest u over de invloed van type vaccin en afweeronderdrukkende medicatie op de antistofrespons na vaccinatie.

In dit artikel leest u over de immuunrespons na twee vaccinaties bij patiënten met een nierziekte. 

Nieuwsbrieven antistofstudie

In september 2022 hebben wij nieuwsbrieven gestuurd naar alle deelnemers aan de RECOVAC antistofstudie. Hieronder vindt u deze brieven. Iedere patiëntengroep heeft een aparte brief gekregen. Deze groepen waren patiënten met een nierfunctie minder dan 30% (CKD G4/5), dialysepatiënten en niertransplantatiepatiënten.