Websites voor verdere informatie

Hier vindt u veel informatie over corona bij patiënten met een nierziekte. 

Hier vindt u handige tips over hoe om te gaan met corona als patiënt met een nierziekte. 

Hier vindt u de geldende adviezen van het RIVM aan kwetsbare patiënten om u zo goed mogelijk te beschermen tegen corona.

Online informatie lezing terugkijken

Via de knop komt u bij de webinar “Update over COVID-19: preventie, vaccinatie en behandeling bij nierpatënten. 

Nieuwsbrieven antistofstudie

In september 2022 hebben wij nieuwsbrieven gestuurd naar alle deelnemers aan de RECOVAC antistofstudie. Hieronder vindt u deze brieven. Iedere patiëntengroep heeft een aparte brief gekregen. Deze groepen waren patiënten met een nierfunctie minder dan 30% (CKD G4/5), dialysepatiënten en niertransplantatiepatiënten. 

Artikelen op dit moment beschikbaar

Hier kunt u de resultaten van verschillende onderzoeken in detail doornemen. De artikelen zijn mogelijk moeilijk te lezen, omdat er gebruik wordt gemaakt van vaktermen en het artikel is geschreven in het Engels. De grotere onderzoeken zijn hieronder weergegeven. Overige onderzoeken vindt je op de professionals pagina.

In dit artikel leest u over de invloed van type vaccin en afweeronderdrukkende medicatie op de antistofrespons na vaccinatie. Dit is een voorlopige versie. De gepubliceerde versie is binnenkort beschikbaar. 

In dit artikel leest u over verschillende strategieën die zijn onderzocht voor vaccinatie bij niertransplantatiepatiënten.  

In dit artikel leest u hoe lang de immuunrespons aanhoudt na twee vaccinaties bij patiënten met een nierziekte. 

In dit artikel leest u over de immuunrespons na twee vaccinaties bij patiënten met een nierziekte.