RECOVAC 3e vaccinatie onderzoek

Niertransplantatie patienten uit de immuunrespons studie en een deel van de niertransplantatie patiënten die deelnamen aan het RECOVAC antistof onderzoek én geen antistoffen hebben aangemaakt na vaccinatie zijn uitgenodigd voor dit onderzoek. We onderzoeken verschillende manieren om met behulp van een derde vaccinatie alsnog antistoffen op te wekken. Dit doen we bij twee verschillende groepen.

Groep 1: niertransplantatie patiënten met 3 verschillende afweer onderdrukkende medicijnen: prednison, mycofenolaat mofetil (CellCept) en een calcineurineremmer(cyclosporine of tacrolimus).  

A.    Tijdelijk stoppen van mycofenolaat mofetil gedurende 1 week voor en 1 week na de 3e corona vaccinatie met Moderna

B.    Doorgaan met gebruik van mycofenolaat mofetil én een 3e corona vaccinatie met Moderna.

Groep 2: niertransplantatie patiënten, ongeacht welke afweer onderdrukkende medicijnen zij gebruiken.

A.    Vaccinatie met Moderna (normale dosis)

B.    Vaccinatie met Moderna (dubbele dosis)

C.    Vaccinatie met Janssen.

Na vaccinatie houden we de deelnemers onder controle. Zo meten we de afweer na vaccinatie door te kijken naar de antistoffen en de T-cel respons. Ook kijken we naar de veiligheid door de deelnemers regelmatig terug te zien en bloed te onderzoeken. Dit onderzoek vindt plaats in het Erasmus MC, Amsterdam UMC, UMC Groningen en Radboudumc. Voor aanvullende vragen verwijzen we u naar het Patiënt Informatie Formulier die u als deelnemer heeft ontvangen.